2
HAKAN ŞÜKÜR BİLGE KÖY ÇOCUKLARI İLE MAÇA ÇIKTI



Mardin'de oynanan dostluk maçı öncesi ünlü futbolcu Hakan Şükür, stada seyircilerin yoğun
 tezahüratı eşliğinde çıktı. Seyircileri, "En büyük kaptan bizim kaptan", "Mardin seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde selamlayan Hakan Şükür burada kısa bir konuşma yaptı.

Mardin'in tarihi ve mimari özelliklerini duyduğunu ancak görmediğini belirten Hakan Şükür, "Mardin'e ilk defa geldim bu sıcak yüzünüz sıcak ilginiz beni ziyadesi ile memnun etti. Burada Bilge köyüne de gittim başka köylere de gittim, bana göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha sık geleceğim." dedi.

Mardin'in futbol ve spor anlamında büyük cevherleri olduğunu söyleyen Şükür, bunların değerlendirilmesi halinde hem Mardin için hem de Türkiye için büyük kazanımlar olacağını belirtti.

MARDİN'E YATIRIM YAPACAK

Bölgeden kaliteli futbolcuların yetiştiğini ve bu alanda yatırım yapmayı düşündüğünü belirten Şükür, "Futbolculuk yaptığım dönemlerden biliyorum. Gerek bölge takımları ile yaptığımız maçlar sırasında, gerekse de bu bölgeden olup ta büyük takımlarda oynayan arkadaşlarımdan duyduklarımla biliyorum ki, spor anlamında burada büyük eksiklikler var. Ben de yatırımlarımı bu alana yönlendireceğim. Ve bu kentlerden biri de Mardin olacak." diye konuştu.

Bilge Köyün'deki bütün yetim çocukları kendi evinde misafir edeceğini belirten Şükür, "Bu çocukları götürüp İstanbul'u gezdireceğim. Bunlar bizim çocuklarımız. Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Bizler acıları paylaşarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bilge köyündeki katliamın yaralarının sarılması için biz de destek olacağız ve bu tür acıların bir daha yaşanmaması için de gerekli hassasiyeti el birliği ile sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Adana Demirspor maçı öncesi Hakan Şükür'ün takımına karşı oynayan Mardinspor Kulüp Başkanı Tekin Alkan, "Bugünlerde herkes açılımdan bahsediyor. İşte gerçek açılımı biz burda başlattık. Din dil, ırk ayırımı yapmadan, spora siyaseti karıştırmadan açılımı başlattık. Burada Bilge Köyü'ndeki çocuklarımızla birlikte onları adeta hayata yeniden bağladık. Dün Baldızım, Meltem Hanım ve Hakan Şükür kardeşimle birlikte onları köylerinde ziyaret ettik. Kendilerine teşekkür ederim. Hem takıma hem de kentime verdikleri destekten dolayı mutlu oldum. İkisi de Türk toplumu için önemli iki birer kişilik. Onların Mardin'de olmalarından dolayı gurur duyuyorum." dedi.

MAÇ 2 - 2 BERABERE BİTTİ

Bilge Köyü çocuklarından oluşan iki ayrı takımın birinde Hakan Şükür ve Mardinli sanatçı Murat Kurşun oynarken diğer takımda ise Mardinspor yönetim kurulu başkanı Tekin Alkan oynadı. 20'şer dakika iki ayrı devre halinde oynanan maç 2-2 berabere biterken maçta Bilge Köyü çocuklarının performansı ise dikkat çekti.

Maç öncesi çocuklarla tokalaşan Hakan Şükür çocuklardan hiçbir zaman centilmenliği ve elden bırakmamaları yönünde bazı nasihatlerde bulundu. Maçta golcülüğünü konuşturan Hakan Şükür bu maçta da boş geçmeyerek maçın bitimine az süre kala gol atarak takımını yenilgiden kurtardı. Hakan Şükür, gol sonrası golün sevincini Bilge Köyü'nün çocukları ile paylaştı.

Maçı izlemeye gelenler arasında Bilge Köyü çocuklarının ailelerinin yanında Vali Hasan Duruer, ünlü sanatçılar Ali Şan, Bedri Ayseli, Meltem Cumbul ve Mardinspor futbolcuları vardı.

Hakan Şükür'le aynı takımda top koşturan ve katliamda anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Ahmet Çelebi, her zaman televizyonda gördükleri Hakan Şükür gibi biri ile futbol oynamanın kendisi için dünyalara bedel olduğunu söyledi

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekür ederiz.

 
Top